Hoppa till huvudinnehåll

Konfigurera uppgiftsnotiser för flera användare

Du kan ställa in notiser så att flera användare får varningar för samma uppgift genom att skapa en virtuell användare och låta relevanta personer följa den användaren. Den här metoden gör att flera kan ta del av samma notiser, vilket ofta används för arbetsgrupper inom en klinik.

En virtuell användare är ett användarkonto som inte har inloggningsuppgifter för en inloggad användare, och används som en generell användare för Övrig personal. Oplanerade tidbokningar kan schemaläggas till en virtuell användare, eller så kan de användas för uppgiftsgrupper.

För mer detaljerad information om att skapa användarkonton, se artikeln Create and Manage User Accounts.

Skapa en virtuell användare

Följ stegen nedan för att skapa en virtuell användare:

  1. Välj enhetens namnet uppe till vänster och gå sedan till Inställningar > Användare.

  2. Välj knappen + Ny användare. Dialogrutan Skapa användare öppnas.

  3. Ange ett namn för den virtuella användaren (till exempel "Receptionsuppgifter" eller "Sköterskegrupp").

  4. Fyll i de obligatoriska fälten.

  5. Markera kryssrutan Virtuell användare.

  6. Välj Spara.

Prenumerera på en virtuell användares uppgifter

Alla användare som behöver se uppgifter och få notiser för en specifik virtuell användare måste prenumerera på den användarens uppgifter. Följ stegen för varje enskild användare:

  1. Välj ditt namn i det nedre vänstra hörnet av skärmen och välj sedan Min profil.

  2. Välj fliken Uppgifter.

  3. Välj knappen pen bredvid Inställningar för uppgifter.

  4. I fältet Prenumererade användare lägger du till den virtuella användare du vill följa (till exempel Receptionsuppgifter). Du kan följa flera användare här.

  5. Välj Spara.

Se även

Fick du svar på din fråga?