Tässä artikkelissa kerrotaan, miten asiakastietoja voi muokata, arkistoida ja poistaa Provetissa. Artikkelissa selvennetään myös arkistoinnin ja asiakastietojen poistamisen välinen ero sekä kuvaillaan, miten arkistoitu asiakas palautetaan. Näiden toimintojen suorittaminen voi edellyttää tiettyjä oikeuksia.
Muokkaa asiakastietoja
Asiakkaan sivulla valitse Muokkaa-painike Asiakkaan tiedot-osion otsikon vierestä. Voit myös muokata monia kenttiä suoraan valitsemalla kentän ja siirtymällä muokkaustilaan. Lisätietoja asiakkaan tiedoista: Luo uusi asiakas.
Yleiskatsaus: Asiakkaiden arkistointi vs. poistaminen
Arkistoi asiakas tekee sen kirjanpidon ei-aktiiviseksi, mutta kaikki siihen liittyvät tiedot, mukaan lukien eläimen tiedot, jäävät palautettavaksi. Tämä on vakiotapa hallita asiakkaita, joiden kanssa et enää työskentele aktiivisesti, erityisesti silloin, kun lainsäädäntö edellyttää tietojen säilyttämistä tietyn ajan.
Poistaminen poistaa asiakkaan kirjanpidon ja kaikki siihen liittyvät tiedot pysyvästi järjestelmästä, eikä niitä voi palauttaa. Suorita tämä toiminto vain, jos olet varma, ettei asiakkaan tietoja tarvita tulevaa tarkastelua tai lakisääteistä noudattamista varten.
Arkistoi asiakas
Arkistoi asiakas noudattamalla näitä vaiheita:
Siirry asiakkaan sivulle.
Valitse Muokkaa-painike Asiakkaan tiedot-osion vierestä.
Valitse Arkistoitu-valintaruutu oikeassa alakulmassa.
Valitse Tallenna vasemmasta alakulmasta.
Kaikki asiakkaaseen yhdistetyt eläimet arkistoidaan asiakkaan mukana.
Palauta arkistoitu asiakas
Palauta arkistoitu asiakas:
Siirry kohtaan Asiakkaat & eläimet.
Hae asiakas hakukentän tai laajennetun haun avulla. Tulokset näkyvät suodattimien alla.
Valitse oikealla puolella, hakukentän/laajennetun haun vaihtoehtojen alapuolella oleva Arkistoitu-suodatin.
Siirry asiakkaan sivulle (Klikkaa Asiakkaan nimi).
Valitse Muokkaa-painike Asiakkaan tiedot-osion vierestä.
Poista valinta Arkistoitu-valintaruudusta.
Valitse Tallenna.
Jos asiakkaalla oli eläin/eläimiä, jotka arkistoitiin asiakkaan mukana, sinun täytyy myös palauttaa ne:
Siirry asiakkaan sivulla eläin-osioon.
Valitse Arkistoitu-suodatin löytääksesi arkistoidut eläimet.
Valitse kynäkuvake eläimen kohdalla.
Poista valinta Arkistoitu-valintaruudusta.
Valitse Tallenna.
Poista asiakas
Organisaation asetuksista riippuen asiakas voidaan ehkä poistaa vasta, kun muokkaat asiakasta asiakkaan kotitoimipisteessä. Tarvitset myös riittävät käyttäjän oikeudet (Poista asiakas > Kirjoita) tämän toiminnon suorittamiseen. Ennen poistamisen aloittamista varmista, ettei asiakkaan tietojen säilyttämiseen liity paikallisen lainsäädännön mukaisia velvoitteita.
Huom: Kun poistat asiakkaan, kaikki asiakkaan tiedot poistetaan pysyvästi, mukaan lukien kaikkien yhdistettyjen eläinten tiedot. Jos sinun on tarkoitus säilyttää eläimen tiedot, arkistoi eläimet tai siirrä ne toiselle asiakkaalle etukäteen.
Asiakkaan sivulla valitse Muokkaa-painike Asiakkaan tiedot-osion otsikon vierestä.
Valitse sivun vasemmasta alakulmasta Poista asiakas.
Valitse Poista asiakas-sivulla Vahvista poisto -valintaruutu ja valitse sitten Poista.
Huomaa, että Laskutietojen säilytysaika ja/tai Laskutietojen säilytysaika on voitu asettaa organisaation asetuksissa vahingossa tapahtuvan tietojen menetyksen estämiseksi. Tässä tapauksessa et voi poistaa asiakasta, ennen kuin asiakkaan tietojen säilytysaika on kulunut.
