Hvis du har dublerede patientjournaler i Provet, kan du sammenlægge data fra én patient med data fra en anden.
Gå til Klienter & Patienter, og vælg den patient, du vil sammenlægge med en anden patient. Bemærk, at patienten, der skal sammenlægges, ikke må have uafsluttede konsultationer eller ubetalte fakturaer.
På klientsiden skal du vælge Handlinger > Sammenlæg patient. Siden Sammenflet patientjournaler åbnes. Patienten under Målpatientjournal modtager dataene fra patienten under Patientjournal der flettes. Patienten under Patientjournal der flettes arkiveres.
Under Vælg generelle oplysninger for at beholde skal du vælge, hvilke generelle oplysninger du vil beholde. Som standard er målpatientens oplysninger valgt. I højre side af siden kan du se alle de data, der bliver sammenlagt.
Vælg Sammenlæg nederst til højre på siden, og bekræft. Den sammenlagte patientjournal arkiveres, og oplysninger om sammenlægningen gemmes i begge patienters notater under fanen Kommunikation.
Fejlmeddelelser
Når patienter sammenlægges, kan følgende fejl opstå:
'Kildepatienten har en åben konsultation. Afslut den først.' Det betyder, at patienten, du forsøger at sammenlægge med en anden patient, har en åben konsultation. Du skal først slette eller afslutte konsultationen for at fortsætte. Bemærk, at der ikke opstår en fejl, hvis patienten, du sammenlægger med, har en åben konsultation.
'Kilde og mål har fælles konsultationer. Det er ikke muligt at sammenlægge.' Det betyder, at patienterne deler en afsluttet konsultation med flere patienter (samme besøg, delte journaler), og at det derfor ikke er muligt at sammenlægge dem. Du kan arkivere patienten med færrest oplysninger og manuelt overføre de nødvendige data til den aktive patient. Da patienterne tilhører samme ejer, er det ikke nødvendigt at overføre fakturering information.
Hvis du vil fortryde handlingen, kan du fjerne fletningen af de sammenlagte patienter.
Se også, hvordan du kan undgå dublerede patienter.
