Den här artikeln förklarar hur du tillfälligt döljer eller permanent tar bort användar- och resurskolumner från vyn för kalendern. Du kan enkelt hantera kolumnsynlighet med hjälp av filter eller genom att justera inställningar för användare och resurser.
Tillfälligt dölja kolumner i Kalender
Du kan tillfälligt dölja personal- eller resurskolumner från dina kalendervyer:
Med hjälp av kalenderfilter:
Gå till Kalender.
Använd filter som finns på vänster sida av kalendern.
Avmarkera den specifika personalmedlemmen eller resursen för att dölja deras kolumn i kalendern.
Med hjälp av filter för Arbetspass-vy:
Gå till Schemaläggning > Arbetspass.
Använd filter som finns på vänster sida.
Avmarkera den specifika personalmedlemmen eller resursen för att dölja deras kolumn.
Permanent ta bort kolumner
Kolumner kan tas bort permanent genom att radera den associerade användaren eller resursen.
Radera en användarkolumn
Om en personalmedlem inte längre arbetar på din klinik kan du arkivera deras användarprofil, vilket tar bort deras kolumn från kalendern.
Gå till Inställningar > Allmän > Användare.
Hitta användaren genom att söka i fältet Sök.
Välj papperskorgsikonen bredvid användarens namn.
I bekräftelsen Arkivera användare väljer du Arkivera. Du kan återställa den här användaren senare om du behöver.
Obs: Om du har flera enheter och personalmedlemmen behöver vara synlig i en annan enhet ska du inte arkivera användaren. Ändra i stället användarens aktiva enhet eller deras behörigheter per enhet.
Gå till Inställningar > Allmän > Användare.
Hitta användaren och välj knappen Penn.
I fältet Aktiva enheter tar du bort åtkomsten till den enhet som inte behövs genom att välja X bredvid namnet på enheten.
Spara.
Synlighet baserat på arbetsroller
Användarens arbetsroll påverkar deras synlighet i kalendern:
Användare med arbetsrollen 'Veterinär' kan bokas för bokning och är alltid synliga i kalendern.
Om inställningen Tillåt vårdpersonal att vara ansvarig vårdgivare är aktiverad blir även vårdpersonal synlig i kalendern för Bokade tider. Administrativa eller tekniska arbetsroller visas inte.
För att aktivera eller inaktivera den här inställningen, gå till Inställningar > Enhet > Enhetsinställningar > Tillåt vårdpersonal att vara ansvarig vårdgivare.
När du ändrar en användares arbetsroll påverkas deras synlighet i kalendern.
Gå till Inställningar > Allmän > Användare.
Hitta användaren och välj knappen Penn.
Gå till fältet Arbetsroll och ändra användarens arbetsroll.
Spara.
Radera en resurskolumn
Gå till Inställningar > Enhet > Resurser.
Välj papperskorgsikonen bredvid resursens namn.
I bekräftelsen Radera resurs väljer du Radera. Du kan inte skapa om en resurs efter borttagning; du behöver skapa en ny.
Viktiga överväganden vid borttagning
Det rekommenderas att flytta alla bokade besök från användare eller resurser innan du tar bort dem. Om en användare eller resurs raderas tas motsvarande kolumn bort från bokningskalendern. Alla bokade besök som gjorts för en raderad användare eller resurs kan dock fortfarande hittas på Överblick i avsnittet Schemalagda besök genom att använda filter och sök.
Åtkomst till vissa inställningar kan kräva specifika användarbehörigheter.
