Gå til hovedinnhold

Slett en konsultasjon

Sletting av en konsultasjon kan være nødvendig, for eksempel hvis en konsultasjon har blitt startet ved en feil. Ved å slette konsultasjonen kan du forsikre deg om at dokumentasjonen din er riktig, og du kan legge tilbake eventuelle elementer i lagerantallene. Du kan slette konsultasjoner hvis du har de nødvendige tillatelsene.

Merk: Den nye siden for konsultasjon lanseres i løpet av september 2026. Du kan bytte mellom versjoner når som helst fra toppen av siden for konsultasjon.

Før du sletter en konsultasjon

Hvis det finnes behandlinger på konsultasjonen, må du slette alle elementene først. En konsultasjon som inneholder elementer, kan ikke slettes. På den gamle siden for konsultasjon velger du Verktøy > Slett konsultasjonselementer, velg Velg alle og deretter Slett, og i bekreftelsesdialogen velger du Slett.

På den nye siden for konsultasjon sletter du elementene én og én: i delen Behandlinger velger du X-knappen ved siden av hvert elementnavn. Å slette alle elementene samtidig er ikke tilgjengelig der ennå.

Hvis konsultasjonsfakturaen allerede er ferdigstilt, må du i stedet kreditere fakturaen, fordi den ikke kan slettes. For instruksjoner, se Oversikt over kreditnotaer.

Hvis du ikke vil slette en konsultasjon, men en pasient har blitt sjekket inn ved en feil, kan du avbryte sjekk inn. I dette tilfellet returneres konsultasjonen til tilstanden utkast.

Slett en konsultasjon

  1. Åpne slettealternativet for konsultasjonen:

    • Ny side for konsultasjon: i øvre høyre hjørne av siden for konsultasjon velger du treprikk-knappen, og deretter velger du Slett konsultasjon.

    • Gammel side for konsultasjon: velg Verktøy > Slett konsultasjon.

  2. Dialogen Slett konsultasjon viser hva som fjernes med konsultasjonen, inkludert fakturaen. Velg Slett.

Etter sletting av en konsultasjon

Hvis konsultasjonen ble startet fra en planlagt timeavtale, returneres timeavtalen til statusen «kommende».

Se også

Svarte dette på spørsmålet?