Gå til hovedinnhold

Rediger, arkiver og slett en kunde

Denne artikkelen forklarer hvordan du redigerer, arkiverer og sletter kundedokumentasjon i Provet. Den forklarer også forskjellen mellom å arkivere og å slette kundeinformasjon, og beskriver hvordan du aktiverer en kunde som er arkivert. Du kan trenge spesifikke tillatelser for å utføre disse handlingene.

Rediger kundeinformasjon

På kundesiden velger du knappen Rediger ved siden av seksjonstittelen Kundeinformasjon. Du kan også redigere mange av feltene direkte ved å velge feltet for å gå inn i redigeringsmodus. Hvis du vil ha mer informasjon om kundeinformasjon, kan du se Opprett en ny kunde.

Oversikt: Arkivering versus sletting av kunder

Arkivering av en kunde gjør at oppføringen blir inaktiv, men all tilknyttet data, inkludert pasientinformasjon, kan gjenopprettes. Dette er standardmetoden for å håndtere kunder du ikke lenger jobber aktivt med, spesielt når juridiske forpliktelser krever at du beholder dataene deres i en angitt periode.

Sletting av en kunde fjerner oppføringen permanent og all tilknyttet data fra systemet, slik at den ikke kan gjenopprettes. Utfør bare denne handlingen hvis du er sikker på at kundens informasjon ikke er nødvendig for fremtidig referanse eller juridisk etterlevelse.

Arkiver en kunde

Følg disse trinnene for å arkivere en kunde:

  1. Naviger til kundesiden.

  2. Velg knappen Rediger ved siden av seksjonen Kundeinformasjon.

  3. Velg avmerkingsboksen Arkivert i nederste høyre hjørne.

  4. Velg Lagre i nederste venstre hjørne.

Alle pasienter som er tilkoblet kunden, arkiveres sammen med kunden.

Aktiver en kunde

For å gjenopprette en arkivert kunde:

  1. Gå til Kunder & Pasienter.

  2. Søk etter kunden ved hjelp av søkefeltet eller utvidet søk. Resultatene vises under filtrene.

  3. Velg filterknappen Arkiver til høyre, under søkefeltet/alternativene for utvidet søk.

  4. Velg kundens navn for å åpne kundesiden.

  5. Velg knappen Rediger ved siden av seksjonen Kundeinformasjon.

  6. Fjern avmerkingen i boksen Arkivert.

  7. Velg Lagre.

Hvis kunden hadde én eller flere pasienter som ble arkivert sammen med kunden, må du også aktivere dem:

  1. Gå til pasientdelen på kundesiden.

  2. Velg filterknappen Arkivert for å finne de arkiverte pasientene.

  3. Velg blyantknappen for pasienten.

  4. Fjern avmerkingen i boksen Arkivert.

  5. Velg Lagre.

Slett en kunde

Avhengig av organisasjonsinnstillingene kan det hende du bare kan slette en kunde når du redigerer kunden i kundens hjemmeklinikk-lokasjon. Du må også ha tilstrekkelige brukertillatelser (Slett kunde > Skriv) for å utføre denne handlingen. Før du fortsetter slettingen, må du kontrollere at det ikke finnes juridiske forpliktelser etter lokale lover om å beholde kundens informasjon.

Merk: Når du sletter en kunde, blir all kundens data permanent slettet, inkludert dataene til eventuelle tilknyttede pasienter. Hvis du trenger å beholde pasientdata, må du arkivere pasientene eller overføre dem til en annen kunde på forhånd.

Slik sletter du en kunde:

  1. På kundesiden velger du knappen Rediger ved siden av seksjonstittelen Kundeinformasjon.

  2. Velg Slett kunde i nederste venstre hjørne av siden.

  3. På siden Slett kunde velger du avmerkingsboksen Bekreft sletting, og velg deretter Slett.

Merk at en Periode for bevaring av konsultasjonsdata og/eller en Periode for bevaring av fakturadata kan være angitt i organisasjonsinnstillingene for å forhindre utilsiktet datatap. I så fall kan du ikke slette kunden før bevaringsperioden har gått ut for kundens data.

Se også

Svarte dette på spørsmålet?