Gå til hovedinnhold

Hvordan skjuler eller sletter jeg kolonner i kalenderen?

Denne artikkelen forklarer hvordan du midlertidig kan skjule eller permanent slette kolonner for brukere og ressurser fra kalendervisningen din. Du kan enkelt administrere kolonnens synlighet ved å bruke filtre eller ved å justere innstillingene for brukere og ressurser.

Midlertidig skjuling av kalendervisningskolonner

Du kan midlertidig skjule kolonner for ansatte eller ressurser fra kalendervisningene dine:

  • Bruke kalendefiltre:

    1. Gå til Kalender.

    2. Bruk Filtre som ligger til venstre på kalenderen.

    3. Fjern markeringen for den aktuelle ansatte eller ressursen for å skjule kolonnen deres fra kalenderen.

  • Bruke filter i skiftvisning:

    1. Gå til Planlegging > Skift.

    2. Bruk Filtre som ligger til venstre.

    3. Fjern markeringen for den aktuelle ansatte eller ressursen for å skjule kolonnen deres.

Permanent sletting av kolonner

Kolonner kan fjernes permanent ved å slette tilknyttet bruker eller ressurs.

Slette en bruker-kolonne

Hvis en ansatt ikke lenger jobber på klinikken din, kan du arkivere brukerprofilen deres. Dette fjerner kolonnen deres fra kalenderen.

  1. Gå til Innstillinger > Generelt > Brukere.

  2. Finn brukeren ved å søke i feltet Søk.

  3. Velg søppelbøtteknappen ved siden av brukerens navn.

  4. I bekreftelsen Arkiver bruker, velg Arkiver. Du kan avarkivere denne brukeren senere om nødvendig.

Merk: Hvis du har flere avdelinger og den ansatte må forbli synlig i en annen avdeling, skal du ikke arkivere brukeren. Endre i stedet aktive avdelinger for brukeren eller deres tilgang per lokasjon.

  1. Gå til Innstillinger > Generelt > Brukere.

  2. Finn brukeren og velg knappen Rediger.

  3. I feltet Aktive avdelinger fjerner du tilgang til unødvendig avdeling ved å velge X ved siden av navnet på avdelingen.

  4. Lagre.

Synlighet basert på arbeidsroller

Brukerens arbeidsrolle påvirker synligheten deres i kalenderen:

  • Brukere med arbeidsrollen «Veterinær» er tilgjengelige for bestilling av timeavtaler og er alltid synlige i kalenderen.

  • Hvis innstillingen Tillat støttepersonell som overordnede bruker er aktivert, vil støttepersonell også være synlige i kalendervisningen Timeavtale. Arbeidsroller for Administrasjon eller Teknisk vises ikke.

    • For å aktivere eller deaktivere denne innstillingen, gå til Innstillinger > Avdeling > Innstillinger for avdeling > Tillat støttepersonell som overordnede bruker.

  • Hvis du endrer brukerens arbeidsrolle, påvirker det synligheten deres i kalenderen.

    1. Gå til Innstillinger > Generelt > Brukere.

    2. Finn brukeren og velg knappen Rediger.

    3. Gå til feltet Arbeidsrolle og endre brukerens arbeidsrolle.

    4. Lagre.

Slette en ressurs-kolonne

  1. Gå til Innstillinger > Avdeling > Ressurser.

  2. Velg søppelbøtteknappen ved siden av ressursnavnet.

  3. I bekreftelsen Slett ressurs, velg Slett. Du kan ikke opprette ressursen igjen etter sletting. Du må opprette en ny.

Viktige hensyn ved sletting

Det anbefales å flytte alle planlagte timeavtaler fra brukere eller ressurser før du sletter dem. Hvis en bruker eller ressurs slettes, fjernes den tilhørende kolonnen fra timeavtalekalenderen. Alle timeavtaler som er bestilt for en slettet bruker eller ressurs, kan likevel finnes i Oversikt under Planlagte timeavtaler ved å bruke filtre og søk.

Tilgang til enkelte innstillinger kan kreve bestemte brukertillatelser.

Se også

Svarte dette på spørsmålet?