Gå til hovedinnhold

Kan jeg redigere eller slette journaloppføringer og hjemsendelsesråd på avsluttede konsultasjoner?

Du kan redigere eller fjerne tekst fra journaloppføringer og hjemsendelsesråd selv etter at en konsultasjon er avsluttet. Dette styres av brukertillatelser og innstillinger i klinikken, som kan kreve at du oppgir en årsak til endringen. Avhengig av innstillingene for klinikkens lokasjon kan det også være en tidsgrense for hvor lenge journaloppføringer kan redigeres uten å oppgi en årsak.

Påkrevde brukertillatelser og innstillinger

Redigering er mulig hvis brukerkontoen din har den nødvendige tillatelsen. Klinikkens innstillinger avgjør deretter vilkårene for når du kan utføre redigeringen.

Du må ha brukertillatelsen: Legge til/redigere hjemsendelsesråd og journaloppføringer etter at konsultasjonen er avsluttet aktivert. Hvis du ikke har denne tillatelsen, kan du kontakte klinikkens administrator.

Systemets oppførsel styres av følgende innstillinger, Settings > General > Clinic location > Clinic location settings:

  • Allow editing text entries of finalized consultations:

    • Selected (Enabled): Journaloppføringer og hjemsendelsesråd kan legges til og redigeres på avsluttede konsultasjoner. Systemet vil ikke kreve en årsak for redigeringen.

    • Not Selected (Disabled): Det er mulig å legge til og redigere journaloppføringer på avsluttede konsultasjoner, men systemet krever en årsak når en bruker legger til eller redigerer en journaloppføring.

  • Consultation text entry editing limit: Når forrige innstilling er aktivert, angir dette hvor mange dager journaloppføringer kan redigeres på avsluttede konsultasjoner uten å oppgi en årsak. Hvis tidsgrensen er passert, kan brukere med riktige tillatelser fortsatt endre teksten, men de må legge til en årsak.

Årsaken til enhver endring registreres alltid i redigeringsloggen. Du kan åpne denne loggen fra tidsstempel-lenken som ligger under feltet for journaloppføring eller hjemsendelsesråd (for enkel journaloppføring) eller på raden for journaloppføring (for flere journaloppføringer).

Redigere eller fjerne en journaloppføring eller et hjemsendelsesråd

Det finnes ikke et eget slettalternativ for en journaloppføring eller et hjemsendelsesråd. For å slette innholdet må du redigere oppføringen og fjerne teksten.

Slik redigerer eller fjerner du tekst for en journaloppføring eller et hjemsendelsesråd på en avsluttet konsultasjon:

  1. Gå til den avsluttede konsultasjonen der du må gjøre endringen.

  2. Finn seksjonen Clinical notes eller Discharge instructions.

  3. For å redigere eller fjerne tekst:

    • Hvis du bruker flere journaloppføringer, velger du pennknappen på slutten av raden for teksten du vil endre.

    • Hvis du bruker en enkelt journaloppføring eller for hjemsendelsesråd, kan du redigere teksten direkte i tekstfeltet.

  4. Rediger teksten. Hvis du vil slette innholdet helt, fjerner du all tekst fra tekstfeltet. Systemet beholder tittelen på journaloppføringen (hvis flere journaloppføringer brukes), men innholdet blir tomt.

  5. Avhengig av innstillingene dine, velg Save, eller teksten lagres automatisk.

  6. Avhengig av innstillingene dine, kan du bli bedt om å oppgi en årsak til endringen.

Merk: Hvis du la til journaloppføringer eller hjemsendelsesråd for feil pasient, kopier teksten før du fjerner den. Deretter kan du lime teksten inn i riktig konsultasjon, eller legge den til som en journaloppføring under fanen Communication for riktig pasient.

Se også

Svarte dette på spørsmålet?