Spring videre til hovedindholdet

Overblik over og administration af Bruger Tilladelser

Du kan se og administrere brugernes tilladelsesgrupper under Indstillinger > Brugere > Brugerstyringsgrupper. Åbn Indstillinger ved at vælge afdelingens navn øverst til venstre.

Indstillingerne for brugernes tilladelsesgrupper styrer sikkerheden, adgangen og tilladelsesniveauerne for Provet-funktioner. Adgang kan være tilladt, begrænset eller nægtet. Du kan for eksempel give brugere adgang til bestemte informationsfaner eller felter i vareindstillingerne, så de kan læse og/eller skrive i varens beskrivelsesfelter, men ikke få adgang til felter med prisoplysninger. Du kan også give brugere adgang til bestemte finansrapporter i stedet for alle rapporter.

Hvis der bruges flere afdelinger, kan du tildele brugere forskellige tilladelser for de enkelte afdelinger. Du tildeler en bruger en tilladelsesgruppe ved at vælge den i feltet Standard rettighedsgruppe på brugerkontoen. Se Opret og administrer brugerkonti.

Se og rediger eksisterende tilladelsesgrupper

Der er fire standardtilladelsesgrupper i Provet:

  • Administrator: Har adgang til alle funktioner og fulde redigeringsrettigheder.

  • Leder: Har samme adgang som administratoren, men kan ikke administrere andre brugerkonti.

  • Rapporter: Har adgang til alt undtagen Indstillinger.

  • Brugere: Har adgang til alt undtagen Indstillinger og Rapporter.

Du kan bruge disse tilladelsesgrupper med standardtilladelserne eller tilpasse tilladelserne efter behov. Bemærk, at tilladelsesgruppen 'Administrator' ikke kan redigeres, da den skal have adgang til alle funktioner og indstillinger.

Hvis du vil redigere tilladelserne for en tilladelsesgruppe, skal du vælge knappen med tre prikker på rækken for gruppen og derefter vælge Indstillinger for tilladelser. Angiv tilladelserne i dialogboksen:

  • Læs: Brugeren kan se funktionen.

  • Skriv: Brugeren kan redigere funktionen.

Se Liste over brugertilladelser i Provet for tilladelserne i hvert område.

Opret en ny tilladelsesgruppe

  1. Du kan tilføje en tilladelsesgruppe ved enten at oprette en ny gruppe eller kopiere en eksisterende gruppe.

    • Hvis du vil oprette en ny tilladelsesgruppe, skal du vælge knappen + Ny gruppe.

    • Hvis du vil kopiere en eksisterende tilladelsesgruppe, skal du vælge knappen med tre prikker for enden af rækken og derefter vælge Kopier.

  2. Navngiv tilladelsesgruppen, og vælg Gem. Den nye gruppe føjes til gruppelisten.

  3. Vælg knappen med tre prikker for enden af rækken, vælg Indstillinger for tilladelser, og angiv tilladelserne i dialogboksen.

  4. Vælg Gem.

Skift en brugers tilladelsesgruppe lokalt (afdelingsniveau)

Hvis funktionen er aktiveret, kan brugere med de nødvendige tilladelser ændre en brugers tilladelsesgruppe for deres egen afdeling under Planlægning > Personale > Klinikpersonale.

Det gør det muligt at ændre roller, for eksempel når en kollega er fraværende, eller når ansvarsområder skal justeres. I organisationer, hvor brugerkonti og standardtilladelser administreres centralt, kan lokale ledere tildele yderligere tilladelser uden at ændre brugerens standardgruppe eller globale tilladelsesgruppe.

Kun centralt godkendte tilladelsesgrupper kan vælges. Tilgængeligheden kan konfigureres særskilt for fastansatte og vikarer. Se Vikaradministration for oplysninger om, hvordan vikarer identificeres og tildeles.

Overblikket over klinikpersonale viser brugere, der har adgang til den valgte afdeling. Virtuelle brugere, administratorer og brugere i tilladelsesgrupper, der er skjult fra overblikket, vises ikke.

Skift tilladelsesgruppe fra overblikket over klinikpersonale

  1. Gå til Planlægning > Personale > Klinikpersonale.

  2. Vælg knappen Handlinger (tre prikker) ved siden af den bruger, hvis tilladelsesgruppe du vil ændre, og vælg Ændr tilladelsesgruppe.

  3. Vælg en ny tilladelsesgruppe på rullelisten Tilladelsesgruppe. De tilgængelige valgmuligheder styres centralt. Se Definer, hvilke tilladelsesgrupper der kan tildeles lokalt for flere oplysninger.

  4. Vælg Gem ændringer.

Ændringen gælder kun for den aktuelle afdeling og påvirker ikke brugerens tilladelser i andre afdelinger eller brugerens standardtilladelsesgruppe.

Krav til lokale ændringer af tilladelser

Brugeren skal være konfigureret korrekt, for at en klinikleder kan ændre brugerens tilladelsesgruppe lokalt.

  1. Gå til Indstillinger > Brugere.

  2. Find brugeren, og vælg penneknappen for enden af rækken for at åbne dialogboksen Rediger bruger.

  3. Kontrollér under Aktive afdelinger, at:

    • den relevante afdeling er valgt, eller

    • Alle er valgt.

  4. Kontrollér under Afdelingsspecifikke tilladelser, at der er valgt en tilladelsesgruppe for afdelingen.

  5. Vælg Gem.

En klinikleder kan ikke ændre standardtilladelsesgruppen. Hvis en bruger arbejder i flere afdelinger, kan en lokal leder kun ændre tilladelsesgruppen for sin egen afdeling.

Giv adgang til overblikket over klinikpersonale

For at få adgang til overblikket over klinikpersonale og administrere lokale ændringer af tilladelser skal den relevante tilladelse være aktiveret i brugerens tilladelsesgruppe.

  1. Vælg afdelingsnavnet øverst til venstre, og gå derefter til Indstillinger > Brugere > Brugerstyringsgrupper.

  2. Vælg knappen med tre prikker ved siden af den relevante tilladelsesgruppe.

  3. Vælg Indstillinger for tilladelser.

  4. Find tilladelsen Administrer tilladelsesgrupper lokalt.

  5. Angiv tilladelsesniveauet:

    • Læs: Brugere kan se overblikket over klinikpersonale og personalelisten.

    • Skriv: Brugere kan se overblikket over klinikpersonale og ændre tilladelsesgrupper lokalt. Giv kun brugere, der har tilladelse til at ændre tilladelsesgrupper, adgang med niveauet Skriv.

  6. Vælg Gem.

Angiv, hvilke tilladelsesgrupper der kan tildeles lokalt

Klinikledere kan kun tildele tilladelsesgrupper, der er konfigureret som lokalt tilgængelige.

Sådan konfigurerer du dette:

  1. Vælg afdelingsnavnet øverst til venstre, og gå derefter til Indstillinger > Brugere > Brugerstyringsgrupper.

  2. Find en tilladelsesgruppe, og vælg knappen med tre prikker for enden af rækken.

  3. Vælg Rediger på rullelisten. Dialogboksen Rediger tilladelsesgruppe åbnes.

  4. Vælg under Lokale indstillinger for klinikpersonale- og vikardashboards:

    • Lokalt tilgængelig for vikarbrugere for at gøre det muligt at tildele gruppen til vikarer (hvis relevant).

    • Lokalt tilgængelig for permanente brugere for at gøre det muligt for klinikledere at tildele gruppen til fastansatte.

  5. (Valgfrit) Vælg Skjul alle brugere fra klinikpersonalets overblik for at forhindre, at brugere i denne tilladelsesgruppe vises på listen Klinikpersonale.

  6. Vælg Gem.

Kun tilladelsesgrupper, der er markeret som lokalt tilgængelige, vises på rullelisten Ændr tilladelsesgruppe i overblikket Klinikpersonale.

SQP-status og tilladelser til genudlevering (Storbritannien)

Dette afsnit gælder kun klinikker i Storbritannien og styres af et funktionsflag.

Når SQP-funktionen er aktiveret, skal to betingelser være opfyldt, før brugere, der ikke er dyrlæger, kan oprette en genudlevering af medicin: Brugeren skal have tilladelse til at oprette genudleveringer, og brugerens profil skal være markeret som SQP (Suitably Qualified Person).

Tilladelsen kontrolleres først. Hvis brugeren ikke har tilladelse til genudlevering, har SQP-status ingen betydning.

Når SQP-funktionen er aktiveret, er tilladelsen til genudlevering alene ikke nok til, at brugere, der ikke er dyrlæger, kan oprette genudleveringer af medicin. Du skal også markere de relevante brugere som SQP på deres brugerprofil. Se Brug genudleveringer af medicin, foder og produkter for den fulde logik for genudleveringer og en liste over forberedelsestrin.

Forbered dig på SQP-ændringen (Storbritannien)

Gennemfør følgende trin, hvis klinikken endnu ikke har klassificeret sine lægemidler:

  1. Gennemgå varelisten, og klassificer alle lægemidler. Prioritér de klassifikationer, som SQP-brugere må genudlevere: POM-VPS, NFA-VPS, AVM-GSL og OTC.

  2. Aktivér feltet SQP'er (Suitably Qualified Persons UK) på profilen for hver relevant bruger, der ikke er dyrlæge. Se Opret og administrer brugerkonti.

  3. Sørg for, at de relevante brugere har tilladelsen Opret genudlevering udenfor konsultation (skrivetilladelse) i deres tilladelsesgruppe. Tilpas eksisterende tilladelsesgrupper, eller opret nye efter behov. Se Opret en ny tilladelsesgruppe.

Se også

Besvarede dette dit spørgsmål?