Du kan oprette, redigere, arkivere og gendanne brugerkonti for at give brugere godkendt og sikker adgang til Provet. Brugerkonti styrer adgangen til funktioner, definerer arbejdsroller og administrerer brugernes tilladelsesniveauer. Det anbefales, at alle brugere har en unik konto med personlige loginoplysninger.
Bemærk, at du skal have administratorrettigheder for at kunne oprette og slette brugerkonti.
Opret eller rediger en brugerkonto
Gå til Indstillinger > Brugere > Brugere for at få vist og administrere brugere. Åbn Indstillinger ved at vælge afdelingsnavnet øverst til venstre.
Du kan søge efter brugere ved hjælp af søgefeltet eller filtrere brugere efter afdeling, tillad gruppe, personale gruppe eller tidspunkt for sidste login. Brug filterknapperne til at få vist Aktiv, Virtuel eller Arkiveret brugere.
Hvis du vil redigere en eksisterende brugerkonto, skal du vælge penneknappen i slutningen af brugerens række.
Hvis du vil oprette en ny brugerkonto, skal du vælge + Ny bruger.
Udfyld de påkrævede og andre relevante oplysninger:
Fornavn og Efternavn: Disse oplysninger er påkrævet.
E-mail: Dette felt er påkrævet. E-mailadressen bruges til loginoplysninger, udsendelse af links til generering af kodeord og besvarelse af supportsager. Det anbefales, at e-mail adressen er aktiv, og at brugeren har adgang til den. Supportsager besvares desuden på denne e-mail adresse.
Vælg Send kodeord generations link til brugerens e-mail for at give brugeren mulighed for at angive sit kodeord, eller vælg Indstil kodeord manuelt og angiv selv et kodeord for brugeren.
CPR nr: Brugerens identifikationsnummer fra et Identitets bevis.
Titel: Brugerens titel.
Telefonnummer: Dette felt skal enten være tomt eller indeholde et komplet telefonnummer inklusive '+' og landekoden.
Aut. nr.: ID-nummeret for den veterinærfaglige kvalifikation for dyrlægebrugere.
Autorisationsnr.: Hvis relevant, brugerens autorisationsnummer, som giver tilladelse til at ordinere medicin.
SQP: Dette felt gælder kun for klinikker i Storbritannien og styres af et funktionsflag. Vælg denne indstilling for brugere, der ikke er dyrlæger, men som skal kunne oprette genordinationer. Når dette felt er aktiveret for en bruger, fungerer det som et ekstra valideringstjek efter genordinationstilladelsen og giver brugeren mulighed for at genordinere medicin klassificeret som POM-VPS, NFA-VPS, AVM-GSL eller OTC. Bemærk: For brugere med arbejdsrollen Dyrlæge har SQP-feltet ingen effekt på genordinering. Dyrlæger med genordinationstilladelsen kan genordinere alle lægemidler uanset SQP-status.
Initialer: Disse oplysninger er påkrævet.
Kontaktoplysninger: Yderligere kontaktoplysninger.
Standard rettighedsgruppe: Disse oplysninger er påkrævet. Tillad gruppe definerer, hvilke funktioner og features brugeren har tilladelser til at bruge. Fire tilladelsesgrupper er tilgængelige som standard, og yderligere brugerdefinerede tilladelsesgrupper kan oprettes.
Afdelingsspecifikke tilladelser. Hvis flere afdelinger er i brug, kan du tildele forskellige tilladelser til forskellige afdelinger for brugeren.
Personale gruppe: Du kan vælge en personale gruppe for brugeren. De tilgængelige grupper kan oprettes under Indstillinger > Brugere > Personalegrupper.
Arbejdsrolle: Disse oplysninger er påkrævet. Vælg brugerens primære arbejdsrolle:
Dyrlæge: Dyrlægebrugere er tilgængelige for aftalebooking og kan være ansvarlige medarbejdere for konsultationer og individuelle fakturarækker.
Andre brugere: Andre brugere kan have samme ansvarsområder som dyrlæger, hvis afdelingsindstillingen Tillad andet personale som overvågende brugere er aktiveret.
Administrativ: Administrative brugere er klinikledere, revisorer og andre administrative medarbejdere, som ikke håndterer aftaler og konsultationer.
Teknisk: Denne rolle bruges i særlige tilfælde, hvor der er behov for en bruger til klinikskærme, f.eks. når Provet-kalenderen eller en anden side vises konstant på en tv-skærm i et lokale. Disse brugere er ikke synlige i aftalekalenderen og håndterer ikke konsultationer.
Virtuel bruger: En virtuel bruger er en brugerkonto uden loginoplysninger, som bruges som en generel personale bruger, der kan planlægges ikke-tildelte aftaler til.
Ekspertiseområder: For dyrlægebrugere kan du tilføje oplysninger, der beskriver brugerens ekspertiseområder. Oplysningerne vises i aftalekalenderen for at hjælpe med planlægning af aftaler.
Kvalifikationer: Du kan tilføje brugerens kvalifikationer, f.eks. akkrediteringen DVM eller VMD.
Aktive afdelinger: Hvis flere afdelinger er i brug, skal du vælge Alle for at aktivere brugerkontoen i alle afdelinger. Vælg Valgt for kun at aktivere den i bestemte afdelinger. Derefter vises endnu et felt med navnet Aktive afdelinger nedenfor. Vælg hver afdeling, hvor brugerkontoen er aktiv, i dette felt.
Hjemmeafdeling: Du kan tilføje en hjemmeafdeling for brugeren.
Vis laboratorier widget: Når denne indstilling er valgt, vises laboratoriewidgets som standard på brugerens side Aktiviteter. Brugere kan også aktivere eller deaktivere widgets i egne profilindstillinger.
Aktivér kontoudløb: Når denne indstilling er valgt, slettes brugerkontoen automatisk efter den angivne Udløbsdato.
Medarbejdernummer: I dette felt kan du f.eks. tilføje et medarbejdernummer, der bruges af HR-integrationer.
Standardfiltre: Hvis du vælger Kopier filtre, kopieres de filtre, der er valgt på forskellige sider, fra den bruger, du er logget ind som, til den nye bruger, du opretter. Hvis du vælger Standardfiltre, bruges systemets standardfiltre til den nye bruger. Bemærk, at du ikke kan ændre dette valg, efter du har gemt brugerkontoen, men brugere kan også gemme deres egne filtre på forskellige sider.
Arkiver og gendan brugerkonti
Mange abonnementsfunktioner faktureres baseret på antallet af brugere. Derfor anbefales det, at du jævnligt kontrollerer og opdaterer listen over aktive brugere for at sikre, at alle konti er aktuelle og gyldige.
Hvis du vil fjerne en brugers adgang, kan du arkivere brugerens konto. Vælg papirkurvsknappen på brugerens række, og bekræft handlingen. Arkiverede brugerkonti slettes ikke fuldstændigt, men flyttes til listen Arkiveret på siden Brugere.
Hvis du vil gendanne en arkiveret brugerkonto, skal du gå til listen Arkiveret, vælge penneknappen på brugerens række og gemme brugeren for at aktivere kontoen.
