Sletning af en konsultation kan være nødvendig, for eksempel hvis en konsultation er blevet startet ved en fejl. Når du sletter konsultationen, kan du sikre, at dine optegnelser er korrekte, og du kan få eventuelle varer tilbage i lagerantallene. Du kan slette konsultationer, hvis du har de nødvendige tilladelser.
Note: Den nye side til konsultationer udgives i løbet af september 2026. Du kan skifte mellem versioner når som helst fra toppen af siden til konsultationen.
Før du sletter en konsultation
Hvis der er ydelser på konsultationen, skal du slette alle varer først. En konsultation, der indeholder varer, kan ikke slettes. På den gamle side til konsultationer skal du vælge Værktøjer > Slet konsultationens varer, vælge Vælg alle og derefter Slet. I bekræftelsesdialogen skal du vælge Slet.
På den nye side til konsultationer skal du slette varerne enkeltvis: I sektionen Ydelser skal du vælge X-knappen ved siden af hvert varenavn. Sletning af alle varer på én gang er endnu ikke tilgængelig der.
Hvis fakturaen for konsultationen allerede er afsluttet, skal du kreditere fakturaen i stedet, da den ikke kan slettes. Se Overblik over Kreditnotaer for instruktioner.
Hvis du ikke ønsker at slette en konsultation, men en patient er blevet ankommet ved en fejl, kan du annullere ankomstop. I så fald vender konsultationen tilbage til kladde-tilstanden.
Slet en konsultation
Åbn sletteindstillingen for konsultationen:
Ny side til konsultation: I øverste højre hjørne af siden til konsultationen skal du vælge knappen med tre prikker og derefter vælge Slet konsultation.
Gammel side til konsultation: Vælg Værktøjer > Slet konsultation.
Dialogen Slet konsultation viser, hvad der fjernes sammen med konsultationen, herunder fakturaen. Vælg Slet.
Efter sletning af en konsultation
Hvis konsultationen blev startet fra en planlagt Aftale, bliver Aftalen returneret til status «kommende».
