Denne artikel forklarer, hvordan du midlertidigt skjuler eller permanent sletter bruger- og ressourcekolonner fra din kalendervisning. Du kan nemt styre kolonnevisningen via Filtrer eller ved at justere indstillinger for brugere og ressourcer.
Midlertidigt skjule kalenderkolonner
Du kan midlertidigt skjule kolonner for personale eller ressourcer i dine kalendervisninger:
Brug af kalenderfiltre:
Gå til Kalender.
Brug de Filtrer, der er placeret i venstre side af kalenderen.
Fravælg den konkrete medarbejder eller ressource for at skjule deres kolonne i kalenderen.
Brug af filtre i vagtvisning:
Gå til Planlægning > Planlægninger.
Brug de Filtrer, der er placeret i venstre side.
Fravælg den konkrete medarbejder eller ressource for at skjule deres kolonne.
Permanent sletning af kolonner
Kolonner kan fjernes permanent ved at slette den tilknyttede bruger eller ressource.
Slet en brugerkolonne
Hvis en medarbejder ikke længere arbejder på din klinik, kan du Arkiver vedkommendes brugerprofil. Det fjerner deres kolonne fra kalenderen.
Gå til Indstillinger > Generel > Brugere.
Find brugeren ved at søge i feltet Søg.
Vælg skraldespandsikonet ved siden af brugerens navn.
I bekræftelsen Arkiver bruger skal du vælge Arkiver. Du kan arkivere brugeren igen senere, hvis det bliver nødvendigt.
Note: Hvis du har flere afdelinger, og medarbejderen skal forblive synlig i en anden afdeling, skal du ikke arkivere brugeren. I stedet skal du ændre brugerens aktive afdeling-adgange eller deres tilladelser pr. lokation.
Gå til Indstillinger > Generel > Brugere.
Find brugeren, og vælg knappen Pen.
I feltet Aktive clinic locations skal du fjerne den adgang til den lokation, der ikke længere er nødvendig, ved at vælge X ved siden af navnet på lokationen.
Gem.
Synlighed baseret på arbejdsroller
Brugerens arbejdsrolle påvirker synligheden i kalenderen:
Brugere med arbejdsrollen 'Dyrlæge' kan booke aftaler og er altid synlige i kalenderen.
Hvis indstillingen Tillad andet personale som overvågende brugere er aktiveret, vil andet personale også være synligt på kalenderen Aftaler. Administrative eller Tekniske arbejdsroller vises ikke.
Gå til Indstillinger > Afdeling > Afdelingens indstillinger > Tillad andet personale som overvågende brugere for at aktivere eller deaktivere indstillingen.
Hvis du ændrer en brugers arbejdsrolle, påvirker det deres synlighed i kalenderen.
Gå til Indstillinger > Generel > Brugere.
Find brugeren, og vælg knappen Pen.
Gå til feltet Arbejdsrolle, og ændr brugerens arbejdsrolle.
Gem.
Slet en ressourcekolonne
Gå til Indstillinger > Afdeling > Ressourcer.
Vælg skraldespandsikonet ved siden af ressource-navnet.
I bekræftelsen Slet ressource skal du vælge Slet. Du kan ikke genskabe en ressource efter sletning; du skal oprette en ny.
Vigtige overvejelser før sletning
Det anbefales at flytte alle bookede aftaler fra brugere eller ressourcer, før du sletter dem. Hvis en bruger eller ressource slettes, fjernes den tilhørende kolonne fra aftalekalenderen. Eventuelle aftaler, der er booket for en slettet bruger eller ressource, kan dog stadig findes på Aktiviteter i sektionen Bookede aftaler ved at bruge Filtrer og søgning.
Adgang til visse indstillinger kan kræve bestemte bruger-tilladelser.
