Du kan redigere eller fjerne tekst i Kliniske noter og Hjemsendelsesinstruktioner, selv efter at en konsultation er afsluttet. Det styres af brugerrettigheder og klinikkens indstillinger, som kan kræve, at du angiver en årsag til ændringen. Afhængigt af klinikkens lokationsindstillinger kan der også være en tidsgrænse for, hvor længe Kliniske noter kan redigeres uden at angive en årsag.
Påkrævede brugerrettigheder og indstillinger
Redigering er mulig, hvis din brugerkonto har den påkrævede tilladelse. Klinikindstillingerne afgør derefter, under hvilke betingelser du kan udføre redigeringen.
Du skal have brugerrettigheden: Tilføj / rediger hjemsendelsesinstruktioner og kliniske noter efter konsultation er afsluttet aktiveret. Hvis du ikke har denne tilladelse, skal du kontakte din klinikadministrator.
Systemets adfærd styres af følgende indstillinger, Indstillinger > Generel > Afdeling > Afdelingsindstillinger:
Tillad redigering af tekstindtastninger i afsluttede konsultationer:
Valgt (Aktiveret): Kliniske noter og Hjemsendelsesinstruktioner kan tilføjes og redigeres i afsluttede konsultationer. Systemet kræver ikke en årsag til redigeringen.
Ikke valgt (Deaktiveret): Det er muligt at tilføje og redigere Kliniske noter i afsluttede konsultationer, men systemet kræver en årsag, når en bruger tilføjer eller redigerer en note.
Begrænsning for redigering af tekstindtastning: Når den forrige indstilling er aktiveret, angiver den antallet af dage, Kliniske noter kan redigeres i afsluttede konsultationer uden at angive en årsag. Hvis tidsgrænsen er overskredet, kan brugere med de korrekte rettigheder stadig ændre teksten, men de vil blive bedt om at tilføje en årsag.
Årsagen til enhver redigering registreres altid i redigeringshistorikken. Du kan åbne denne historik fra tidsstempel-linket, der ligger under note- eller Hjemsendelsesinstruktioner-feltet (for single clinical notes) eller på rækken for Note (for multiple clinical notes).
Rediger eller fjern en klinisk note eller hjemsendelsesinstruktion
Der findes ikke en specifik slettefunktion for en klinisk note eller en hjemsendelsesinstruktion. For at slette indholdet skal du redigere noten og fjerne teksten.
Sådan redigerer eller fjerner du tekst i Kliniske noter eller Hjemsendelsesinstruktioner i en afsluttet konsultation:
Gå til den afsluttede konsultation, hvor du skal foretage ændringen.
Find sektionen Kliniske noter eller Hjemsendelsesinstruktioner.
For at redigere eller fjerne tekst:
Hvis du bruger flere Kliniske noter, skal du vælge knappen med pennen i slutningen af rækken for den tekst, du vil ændre.
Hvis du bruger Klinisk notat eller for Hjemsendelsesinstruktioner, kan du redigere teksten direkte i Tekstfelt.
Rediger teksten. Hvis du vil slette indholdet helt, skal du fjerne al tekst fra Tekstfelt. Systemet bevarer Note titel (hvis der bruges flere Kliniske noter), men indholdet vil være tomt.
Afhængigt af dine indstillinger skal du vælge Gem, eller teksten gemmes automatisk.
Afhængigt af dine indstillinger kan du blive bedt om at angive en årsag til ændringen.
Note: Hvis du har tilføjet Kliniske noter eller Hjemsendelsesinstruktioner til den forkerte patient, skal du kopiere teksten, før du fjerner den. Derefter kan du indsætte teksten i den rigtige konsultation eller tilføje den som et Notat under fanen Kommunikation for den korrekte patient.
