Du kan skapa, redigera, arkivera och återställa Konto för användare för att ge användare godkänd och säker åtkomst till Provet. Konto för användare styr åtkomsten till Funktioner, definierar Arbetsroll och hanterar användarens behörighetsnivåer. Vi rekommenderar att alla användare har ett unikt Konto med personliga Inloggningsuppgifter.
Observera att du måste ha administratörsbehörigheter för att skapa och radera Konto för användare.
Skapa eller redigera Konto för användare
Gå till Inställningar > Användare > Användare för att visa och hantera användare. Öppna Inställningar genom att välja Enhetens Namn längst upp till vänster.
Du kan söka efter användare med hjälp av sökfältet eller filtrera användare efter enhet, behörighetsgrupp, personalgrupp eller tidpunkt för senaste inloggning. Använd filterknapparna för att visa Aktiv, Virtuell eller Arkiverad användare.
Om du vill redigera ett befintligt Konto för användare väljer du pennknappen i slutet av användarraden.
Om du vill skapa ett nytt Konto för användare väljer du + Ny användare.
Fyll i den information som krävs och annan relevant information:
Förnamn och Efternamn: Dessa uppgifter krävs.
E-post: Detta krävs. E-postadressen används för Inloggningsuppgifter, för att skicka lösenordslänkar och för att besvara supportärenden. Vi rekommenderar att E-postadressen är aktiv och att användaren har tillgång till den. Alla supportärenden besvaras dessutom till denna E-postadress.
Välj Skicka lösenordslänk till användarens e-post så att användaren kan ange sitt lösenord, eller välj Ange lösenord manuellt och lägg själv till ett lösenord för användaren.
Personnummer: Användarens identitetsnummer från en Identitetskontroll.
Titel: Användarens titel.
Telefonnummer: Detta Fält måste antingen vara tomt eller innehålla ett komplett Telefonnummer inklusive ”+” och landskod.
Veterinärnummer: Numret på den ackrediterade veterinärutbildningen för veterinärer.
Förskrivarkod: Om relevant, användarens Förskrivarkod som ger behörighet att förskriva läkemedel.
SQP: Detta Fält gäller endast kliniker i Storbritannien och styrs av en funktionsflagga. Välj detta alternativ för användare som inte är veterinärer men behöver skapa förnyelse av mediciner. När detta Fält är aktiverat för en användare fungerar det som en andra valideringskontroll, efter behörigheten för förnyelse, som gör att användaren kan förnya mediciner klassificerade som POM-VPS, NFA-VPS, AVM-GSL eller OTC. Obs! För användare med Arbetsroll Veterinär har SQP-fältet ingen verkan på förnyelser. Veterinärer med behörighet för förnyelse kan förnya Alla läkemedel oavsett SQP-status.
Initialer: Dessa uppgifter krävs.
Kontaktuppgifter: Ytterligare kontaktuppgifter.
Standardgrupp för behörighet: Detta krävs. Behörighetsgruppen anger vilka Funktioner användaren har behörighet att använda. Fyra behörighetsgrupper är tillgängliga som standard och ytterligare Anpassad behörighetsgrupper kan skapas.
Enhetsspecifika behörigheter. Om flera enheter används kan du tilldela olika behörigheter till olika enheter för användaren.
Personalgrupp: Du kan välja en Personalgrupp för användaren. De tillgängliga grupperna kan skapas under Inställningar > Användare > Personalgrupper.
Arbetsroll: Detta krävs. Välj användarens primära Arbetsroll:
Veterinär: Veterinärer är tillgängliga för bokning och kan vara ansvariga medarbetare för konsultationer och enskilda Fakturarader.
Vårdpersonal: Vårdpersonal kan ha samma ansvarsområden som veterinärer om inställningen Tillåt vårdpersonal att vara ansvarig vårdgivare är aktiverad för enheten.
Administrativ: Administrativa användare är klinikchefer, ekonomer och annan administrativ personal som inte hanterar bokningar och konsultationer.
Teknisk anv.: Denna Roll används i särskilda fall där en användare behövs för klinikmonitorer, till exempel när Provet-kalendern eller en annan Sida visas permanent på en TV-skärm i ett rum. Dessa användare visas inte i Kalendern och hanterar inte konsultationer.
Virtuell användare: En virtuell användare är ett Konto för användare som inte har Inloggningsuppgifter och används som en allmän personalanvändare som ej tilldelade bokningar kan schemaläggas för.
Expertområden: För veterinärer kan du lägga till information som beskriver användarens Expertområden. Informationen visas i Kalendern för att underlätta schemaläggningen av bokningar.
Kvalifikationer: Du kan lägga till användarens kvalifikationer, till exempel ackrediteringarna DVM eller VMD.
Aktiva enheter: Om flera enheter används väljer du Alla för att aktivera användarens Konto i varje enhet. Välj Vald för att endast aktivera det i specifika enheter. Då visas ytterligare ett Fält för Aktiva enheter nedanför. Välj varje enhet där användarens Konto är aktivt i det Fältet.
Hem-enhet: Du kan lägga till en hem-enhet för användaren.
Visa laboratorie-widget: När detta är valt visas laboratoriewidgetarna som standard på användarens Sida Överblick. Användare kan även aktivera eller inaktivera widgetarna i sina egna profilinställningar.
Möjliggör utgångstid för konton: När detta är valt raderas användarens Konto automatiskt efter det angivna Utgångsdatum.
Anställningsnummer: I detta Fält kan du till exempel lägga till ett anställningsnummer som används av HR-integrationer.
Standardfilter: Om du väljer Kopiera filter kopieras de filter som valts på olika Sidor från användaren du är Inloggad som till den nya användaren du skapar. Om du väljer Standardfilter används de standardfilter som angetts i systemet för den nya användaren. Observera att du inte kan ändra detta Val efter att du har sparat användarens Konto, men användare kan även spara sina egna filter på olika Sidor.
Arkivera och återställ Konto för användare
Många Funktioner i Prenumerationer faktureras baserat på antalet användare. Därför rekommenderar vi att du regelbundet kontrollerar och uppdaterar listan över aktiva användare så att alla Konto är aktuella och giltiga.
Om du vill ta bort en användares åtkomst kan du arkivera användarens Konto. Välj papperskorgsknappen på användarraden och bekräfta Åtgärd. Arkiverade Konto för användare raderas inte helt utan flyttas till listan Arkiverad på sidan Användare.
Om du vill återställa ett arkiverat Konto för användare går du till listan Arkiverad, väljer pennknappen på användarraden och sparar användaren för att aktivera kontot.
