Hoppa till huvudinnehåll

Avbryt en prenumeration på hälsoplan

Den här artikeln förklarar hur du avbryter en prenumeration på en hälsoplan i Provet. Du kan avbryta en prenumeration från sidan Hälsoplan. Du får lära dig hur du hittar prenumerationen på sidan Hälsoplan, avbryter prenumerationen och skapar en avbokningsfaktura vid behov.

  1. Gå till sidan Finansiella uppgifter > Hälsoplan (sidnamnet kan vara annorlunda i din Provet) och hitta den prenumeration du vill redigera.

  2. Välj ögonknappen längst ut i raden för prenumerationen för att öppna sidan för prenumerationen.

  3. I det nedre högra hörnet på sidan för prenumerationen väljer du Verktyg > Avbryt prenumeration. Du kan också börja med att redigera prenumerationsstatusen.

  4. I dialogrutan Avbryt prenumeration, välj avbokningsskäl och lägg till eventuella valfria anteckningar.

  5. Om du vill skapa en avbokningsfaktura, välj kryssrutan Skapa uppsägningsfaktura. Den här kryssrutan är endast tillgänglig om inställningen för organisationen Använd uppsägningsfakturor för hälsoplan är aktiverad. Standarduppsägningsavgiften som anges i inställningarna visas i fältet Uppsägningsavgift, men du kan ändra den. Eventuella fastställda prenumerationsbetalningar samt värdet på använda artiklar visas också och används för att räkna fram den totala summan för avbokningsfakturan.

  6. Välj Avbryt Prenumeration. En faktura för kassaförsäljning skapas för avbokningen.

Vad händer med en hälsoplan när en patient arkiveras

Om en patient arkiveras eller markeras som avliden och de har en aktiv prenumeration på en hälsoplan, visas en varningsdialog där du ombeds att granska patientens kommande Tidbokning, bokningspåminnelser och hälsoplaner innan du kan fortsätta.

När patienten markeras som Arkiverad eller Avliden direkt i patientens uppgifter visas dialogen omedelbart. Om patienten arkiveras eftersom ett särskilt ingrepp (avlivning) har lagts till i en konsultation, arkiveras patienten vid det tillfället, men dialogen visas inte förrän du går vidare till fakturering.

Om patienten senare återställs beror det på inställningen för enhet Återaktivera hälsoplaner när patienten återställs om hälsoplanen blir aktiv igen. Om inställningen är avstängd förblir hälsoplanen avbruten även efter att patienten har återställts.

Se även

Fick du svar på din fråga?