I Provet kan du, efter att ha aktiverat patientplatser och ställt in dina platser och attribut, spara statusar för platserna. Statusarna kan uppdateras från Överblick av patientens plats.
Anteckning
Observera att statusen automatiskt blir ”Upptagen” när en patient checkas in på en plats. Du måste uppdatera statusen manuellt så att den återspeglar platsens aktuella skick.
Aktivera inställningen genom att välja knappen med klinikens namn i det övre vänstra hörnet av sidopanelen till vänster. Välj sedan Inställningar > Allmän > Enhet > Inställningar för patientens platser och välj Aktivera statusfält för patientens plats.
Gå till Patientvård > Patientens platser för att öppna Överblick av patientens plats. Du kan se aktuell status för varje plats, söka efter specifika patienter och platser samt filtrera efter plats och status. Om du vill rensa alla filter som är markerade som Vald väljer du Återställ filter.
Om du vill uppdatera statusen för en plats väljer du pennknappen i slutet av raden för platsen. Dialogrutan Uppdatera patientens plats öppnas.
Välj bland statusarna Tillgänglig (Upptagen/Klar att användas/Behöver steriliseras/Ej städad).
Lägg till relevanta anteckningar i samma dialogruta för att ge mer sammanhang.
Välj Spara.
Den Vald statusen visas i Överblick av patientens plats och på andra ställen, till exempel när du ändrar en konsultations patientens plats från huvudöverblicken.
I rullgardinsmenyn Gå till konsultation kan du också snabbt öppna konsultationer för patienter som för närvarande befinner sig på en plats.
