När du arkiverar en patient tas den bort från listor med statusen Aktiv utan att posten raderas permanent. Du kan fortfarande hitta och öppna arkiverade patienter vid behov. En patient arkiveras automatiskt när ett Datum för Död läggs till i fältet Avliden i patientens Detaljer.
Om ett särskilt ingrepp, till exempel Avlivning, används arkiveras patienten också automatiskt när åtgärden får statusen Tillagd.
Information om hur du raderar en patient permanent från Provet finns i artikeln Redigera, Arkivera och Radera en Kund, eftersom den tillhörande kunden också måste vara Arkiverad.
Patienter arkiveras en i taget. Om du vill arkivera Kundens patienter i ett enda steg arkiverar du kunden i stället – alla patienter med en Kopplad relation till kunden markeras samtidigt som Arkiverad. Mer information finns i artikeln Redigera, Arkivera och Radera en Kund.
Så här arkiverar du en patient manuellt:
I vyn Kunder & Patienter hittar du patienten som du vill arkivera.
På Patientsidan väljer du pennknappen bredvid rubriken för sektionen Patientdetaljer.
Välj alternativet Arkiverad på sidan med patientdetaljer.
Du hittar alla arkiverade patienter på fliken Kunder & Patienter med filtret Arkiverad. Om du vill visa en viss kunds arkiverade patienter går du till kundens sida och väljer filtret Arkiverad under Patienter. Beroende på enhetens inställningar kan arkiverade patienter också vara Inkluderat i supersökningens Sökresultat.
