Gå til hovedinnhold

Avbryt pasientsjekk inn

Hvis en pasient er sjekket inn ved en feiltakelse, kan du avbryte innsjekkingen. Du kan ikke avbryte innsjekkingen hvis konsultasjonen allerede har en diagnose, E-resepter, kliniske tegn eller behandlingsplaner knyttet til den.

Merk: Konsultasjonssiden oppdateres for øyeblikket. Noen miljøer inneholder både den nye og den gamle versjonen, og den gamle versjonen vil bli faset ut. Denne artikkelen forklarer hvordan du avbryter en innsjekk i begge versjoner.

Avbryt innsjekk fra timeavtalekalenderen

Dette fungerer på samme måte i begge versjoner av konsultasjonssiden.

  1. I venstre sidepanel velger du Kalender.
    ​

  2. Høyreklikk på timeavtalen til pasienten som er sjekket inn. En meny åpnes.
    ​

  3. Velg Avbryt innsjekk. Dette alternativet er bare tilgjengelig etter at pasienten er sjekket inn.

Avbryt innsjekk på den gamle konsultasjonssiden

  1. Åpne konsultasjonen til pasienten som er sjekket inn.
    ​

  2. I panelet på høyre side av siden velger du Avbryt innsjekk. Den ligger under knappene Se faktura og Start konsultasjon.

Avbryt innsjekk på den nye konsultasjonssiden

  1. Åpne konsultasjonen til pasienten som er sjekket inn.
    ​

  2. I handlingslinjen nederst på siden velger du Avbryt innsjekk, ved siden av Gå til faktura. Den er tilgjengelig uansett om konsultasjonen fortsatt er sjekket inn eller allerede er pågår.

Hva skjer når en innsjekk avbrytes

Konsultasjonen settes til tilstanden Utkast. Timeavtale status endres til «Kommende», og statusene for pasienthenvisning endres til «Timeavtale er bestilt». Konsultasjonselementene (legemidler, fôr osv.) slettes. Konsultasjonsfakturaen slettes ikke, selv om konsultasjonen settes til utkast.

Når pasienten sjekkes inn igjen i konsultasjonen, settes statusene for bildebehandling og pasienthenvisning tilbake til slik de var, og konsultasjonselementer som var knyttet til en konsultasjonsårsakstype, legges til på nytt. Andre elementer mistes.

Se også

Svarte dette på spørsmålet?