Når en pasient arkiveres, fjernes den fra aktive lister uten at journalen slettes permanent. Du kan fortsatt finne og åpne arkiverte pasienter senere ved behov. En pasient arkiveres automatisk når en Dato for Død legges til i feltet Avdød i pasientinformasjonen.
Hvis en Spesialprosedyre, for eksempel Eutanasi, brukes, arkiveres pasienten også automatisk når prosedyren legges til.
Hvis du vil slette en pasient permanent fra Provet, kan du se artikkelen Rediger, Arkiver OG Slett en Kunde. Den tilknyttede Kunden må også slettes.
Pasienter arkiveres én om gangen. Hvis du vil arkivere alle pasientene til en Kunde i ett trinn, arkiverer du Kunden i stedet – alle pasienter som er knyttet til Kunden, arkiveres sammen med den. Se artikkelen Rediger, Arkiver OG Slett en Kunde for fremgangsmåten.
Slik arkiverer du en pasient manuelt:
Finn pasienten du vil arkivere, i visningen Kunder & Pasienter. Se hvordan du finner pasienter.
På pasientsiden velger du knappen med pennikonet ved siden av tittelen på seksjonen Pasientinformasjon.
Velg alternativet Arkivert på siden for pasientinformasjon.
Du finner alle arkiverte pasienter i fanen Kunder & Pasienter ved å bruke filteret Arkivert. Hvis du vil se arkiverte pasienter for en bestemt Kunde, går du til Kundens side og velger filteret Arkivert under Pasienter. Avhengig av innstillingene for Avdeling kan arkiverte pasienter også inkluderes i søkeresultatene for super search.
