Siirry pääsisältöön

Luo ja hallitse käyttäjätilejä

Voit luoda, muokata, arkistoida ja palauttaa käyttäjätilejä, jotta käyttäjillä on hyväksytty ja turvallinen pääsy Provetiin. Käyttäjätilit määrittävät ominaisuuksien käyttöoikeudet, työtehtävät ja käyttäjän oikeustasot. On suositeltavaa, että kaikilla käyttäjillä on henkilökohtaiset kirjautumistiedot ja yksilöllinen käyttäjätili.

Huomaa, että käyttäjätilien luomiseen ja poistamiseen tarvitaan järjestelmänvalvojan oikeudet.

Luo tai muokkaa käyttäjätiliä

Voit tarkastella ja hallita käyttäjiä siirtymällä kohtaan Asetukset > Käyttäjät > Käyttäjät. Avaa Asetukset valitsemalla toimipisteen nimi vasemmasta yläkulmasta.

Voit etsiä käyttäjiä hakukentän avulla tai suodattaa käyttäjiä toimipisteen, oikeustasoryhmän, henkilöstöryhmän tai viimeisimmän kirjautumisajan perusteella. Suodatinpainikkeilla voit tarkastella Aktiivinen-, Virtuaalinen- tai Arkistoitu-käyttäjiä.

Muokkaa olemassa olevaa käyttäjätiliä valitsemalla käyttäjärivin lopussa oleva kynäpainike.

Luo uusi käyttäjätili valitsemalla + Uusi käyttäjä.

Täytä vaaditut ja muut tarvittavat tiedot:

  • Etunimi ja Sukunimi: Nämä tiedot vaaditaan.

  • Sähköposti: Tämä tieto vaaditaan. Sähköpostia käytetään kirjautumistietoihin, salasanan luontilinkkien lähettämiseen ja tukipyyntöihin vastaamiseen. On suositeltavaa käyttää aktiivista sähköpostiosoitetta, johon käyttäjällä on pääsy. Tukipyyntöihin vastataan tähän sähköpostiosoitteeseen.

  • Valitse Lähetä linkki salasanan luontia varten käyttäjän sähköpostiin, jotta käyttäjä voi määrittää salasanansa, tai valitse Aseta salasana käsin. ja määritä käyttäjälle salasana itse.

  • Henkilötunnus: Käyttäjän henkilöllisyystodistuksessa oleva henkilötunnus.

  • Titteli: Käyttäjän titteli.

  • Puhelinnumero: Kenttä jätetään tyhjäksi tai siihen syötetään täydellinen puhelinnumero, joka sisältää plusmerkin (+) ja maakoodin.

  • Eläinlääkärinumero: Eläinlääkärikäyttäjän eläinlääkärin pätevyyteen liittyvä tunnistenumero.

  • Reseptin kirjoittajan tunnus: Käyttäjän reseptin kirjoittajan tunnus, jos se tarvitaan lääkkeiden määräämiseen.

  • SQP: Tämä kenttä koskee vain Ison-Britannian klinikoita, ja sen käyttöä hallitaan ominaisuuslipulla. Valitse tämä asetus muille kuin eläinlääkärikäyttäjille, joiden on voitava luoda lääkkeiden lisäannoksia. Kun kenttä on käytössä käyttäjällä, se toimii toisena tarkistuksena (lisäannosoikeuden jälkeen), joka sallii käyttäjän toimittaa POM-VPS-, NFA-VPS-, AVM-GSL- tai OTC-luokiteltuja lääkkeitä uudelleen. Huomautus: Eläinlääkäri-työtehtävässä olevilla käyttäjillä SQP-kenttä ei vaikuta lisäannosten toimintaan. Eläinlääkärit, joilla on lisäannosoikeus, voivat antaa lisäannoksia kaikista lääkkeistä SQP-tilasta riippumatta.

  • Nimikirjaimet: Nämä tiedot vaaditaan.

  • Yhteystiedot: Muut yhteystiedot.

  • Oletusoikeustasoryhmä: Tämä tieto vaaditaan. Oikeustasoryhmä määrittää, mitä toimintoja ja ominaisuuksia käyttäjä saa käyttää. Oletuksena käytettävissä on neljä oikeustasoryhmää, ja lisäksi voidaan luoda mukautettuja oikeustasoryhmiä.

  • Toimipistekohtaiset oikeudet. Jos käytössä on useita toimipisteitä, voit määrittää käyttäjälle eri oikeudet eri toimipisteisiin.

  • Henkilöstöryhmä: Voit valita käyttäjälle henkilöstöryhmän. Käytettävissä olevat ryhmät voidaan luoda kohdassa Asetukset > Käyttäjät > Henkilöstöryhmät.

  • Työtehtävä: Tämä tieto vaaditaan. Valitse käyttäjän ensisijainen työtehtävä:

    • Eläinlääkäri: Eläinlääkärikäyttäjät ovat käytettävissä ajanvarauksissa, ja heidät voidaan määrittää käyntien ja yksittäisten laskurivien vastuuhenkilöiksi.

    • Muu henkilöstö: Muu henkilöstö voi hoitaa samoja tehtäviä kuin eläinlääkärit, jos toimipisteen asetus Salli muu henkilöstö vastaavaksi henkilöksi on käytössä.

    • Hallintohenkilökunta: Hallintohenkilökuntaan kuuluvat klinikan johtajat, kirjanpitäjät ja muut hallinnolliset työntekijät, jotka eivät käsittele ajanvarauksia ja käyntejä.

    • Tekninen: Tätä työtehtävää käytetään erityistapauksissa, joissa käyttäjää tarvitaan klinikan näyttöihin. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun Provetin Kalenteri tai jokin muu sivu näytetään jatkuvasti huoneessa olevalla televisioruudulla. Nämä käyttäjät eivät näy ajanvarauskalenterissa eivätkä käsittele käyntejä.

  • Virtuaalinen käyttäjä: Virtuaalinen käyttäjä on käyttäjätili, jolla ei ole kirjautumistietoja ja jota käytetään yleisenä henkilöstökäyttäjänä, jolle kohdistamattomia ajanvarauksia voidaan aikatauluttaa.

  • Erityisosaamisalat: Eläinlääkärikäyttäjille voidaan lisätä heidän erityisosaamisalojaan kuvaavia tietoja. Nämä tiedot näytetään ajanvarauskalenterissa ajanvarausten aikatauluttamisen helpottamiseksi.

  • Pätevyydet: Käyttäjälle voidaan lisätä pätevyyksiä, kuten DVM- tai VMD-pätevyys.

  • Aktiivinen toimipiste: Jos käytössä on useita toimipisteitä, valitse Kaikki, jos haluat aktivoida käyttäjätilin kaikissa toimipisteissä. Valitse Valittu, jos haluat aktivoida tilin vain tietyissä toimipisteissä. Toinen Aktiivinen toimipiste -kenttä tulee näkyviin sen alapuolelle. Valitse kyseisessä kentässä jokainen toimipiste, jossa käyttäjätili on aktiivinen.

  • Kodin toimipiste: Voit määrittää käyttäjälle kotitoimipisteen.

  • Näytä laboratoriotutkimusten widget: Kun tämä on valittu, laboratoriotutkimusten widgetit näytetään käyttäjän Työpöytä-sivulla oletuksena. Käyttäjät voivat myös ottaa widgetit käyttöön tai poistaa ne käytöstä omissa profiiliasetuksissaan.

  • Ota tilin vanhentuminen käyttöön: Kun tämä on valittu, käyttäjätili poistetaan automaattisesti määritetyn vanhenemispäivän jälkeen.

  • Työntekijän numero: Tähän kenttään voit syöttää esimerkiksi HR-liitännöissä käytettävän työntekijän numeron.

  • Oletusfiltterit: Jos valitset Kopioi filtterit, eri sivuilla valitut suodattimet kopioidaan käyttäjältä, jolla olet kirjautuneena, luotavalle uudelle käyttäjälle. Jos valitset Oletusfiltterit, uudelle käyttäjälle käytetään järjestelmään määritettyjä oletussuodattimia. Huomaa, että tätä valintaa ei voi muuttaa käyttäjätilin tallentamisen jälkeen, mutta käyttäjät voivat myös tallentaa omat suodattimensa eri sivuille.

Käyttäjätilien arkistointi ja palauttaminen

Monet tilauksen ominaisuudet laskutetaan käyttäjien määrän perusteella. Siksi aktiivisten käyttäjien luettelo kannattaa tarkistaa ja päivittää säännöllisesti, jotta kaikki tilit ovat ajan tasalla ja voimassa.

  • Voit poistaa käyttäjän käyttöoikeuden arkistoimalla käyttäjätilin. Valitse tätä varten käyttäjärivillä oleva roskakoripainike ja vahvista toiminto. Arkistoituja käyttäjätilejä ei poisteta kokonaan, vaan ne siirretään Arkistoitu-listaan Käyttäjät-sivulla.

  • Palauta arkistoitu käyttäjätili siirtymällä Arkistoitu-listaan, valitsemalla käyttäjärivillä oleva kynäpainike ja tallentamalla käyttäjätili. Tällöin tili aktivoituu.

Katso myös

Vastasiko tämä kysymykseesi?