Voit luoda, muokata, arkistoida ja palauttaa käyttäjätilejä tarjotaksesi käyttäjille hyväksytyn ja turvallisen pääsyn Provetiin. Käyttäjätilit ohjaavat ominaisuuksien käyttöoikeuksia, määrittelevät työn roolit ja hallinnoivat käyttäjien oikeustasoja. Suositellaan, että kaikilla käyttäjillä on oma yksilöllinen tili omilla kirjautumistiedoillaan.
Huomaa, että käyttäjätilien luominen ja poistaminen edellyttää järjestelmänvalvojan oikeuksia.
Luo tai muokkaa käyttäjätiliä
Voit tarkastella käyttäjiä ja hallita niitä siirtymällä kohtaan Asetukset > Käyttäjät > Käyttäjät. Avaa Asetukset valitsemalla toimipisteen nimi vasemmasta yläkulmasta.
Voit etsiä käyttäjiä hakukentän avulla tai suodattaa käyttäjiä toimipisteen, oikeustasoryhmän, henkilöstöryhmän tai viimeisimmän kirjautumisen ajan perusteella. Käytä suodatuspainikkeita nähdäksesi Aktiivinen, Virtuaalinen tai Arkistoitu käyttäjät.
Muokataksesi olemassa olevaa käyttäjätiliä valitse kynä-painike käyttäjärivin lopussa.
Luo uusi käyttäjätili valitsemalla + Uusi käyttäjä.
Täytä pakolliset ja muut asiaankuuluvat tiedot:
Etunimi ja Sukunimi: Nämä tiedot ovat pakollisia.
Sähköposti: Tämä on pakollista. Sähköpostiosoitetta käytetään kirjautumistietoihin, salasanan luontilinkkien lähettämiseen ja tukipyyntöihin vastaamiseen. Suositellaan, että sähköpostiosoite on käytössä ja käyttäjällä on siihen pääsy. Lisäksi kaikki tukipyyntöihin vastataan tähän sähköpostiosoitteeseen.
Valitse Lähetä linkki salasanan luontia varten käyttäjän sähköpostiin, jotta käyttäjä voi asettaa salasanansa, tai valitse Aseta salasana käsin ja lisää salasana käyttäjälle itse.
Henkilötunnus: Käyttäjän tunnistetieto henkilöllisyyden todistuksesta.
Titteli: Käyttäjän titteli.
Puhelinnumero: Kentän on oltava joko tyhjä tai sisällettävä koko puhelinnumero, mukaan lukien '+' ja maatunnus.
Eläinlääkärinumero: Eläinlääkärikäyttäjien eläinlääkäriltä vaadittavan hyväksytyn pätevyyden tunnusnumeron.
Lääkkeen määrääjän tunnus: Jos tarpeen, käyttäjän lääkkeen määrääjän tunnusnumero, joka mahdollistaa lääkkeiden määräämisen.
SQP: Tämä kenttä koskee vain Iso-Britannian toimipisteitä, ja sitä ohjataan ominaisuustunnisteella. Valitse tämä vaihtoehto ei-eläinlääkärikäyttäjille, jotka tarvitsevat lääkkeiden lisäannoksia. Kun tämä kenttä on otettu käyttöön käyttäjälle, se toimii toisena validointitarkistuksena (lisäannos-oikeuden jälkeen), joka mahdollistaa sellaisten lääkkeiden lisäannostuksen, jotka on luokiteltu nimikkeisiin POM-VPS, NFA-VPS, AVM-GSL tai OTC. Huom: Käyttäjillä, joilla on Eläinlääkäri-työtehtävä, SQP-kentällä ei ole vaikutusta lisäannos-toimintaan. Eläinlääkärit, joilla on lisäannos-oikeus, voivat lisäannostaa kaikkia lääkkeitä SQP-statuksesta riippumatta.
Nimikirjaimet: Nämä tiedot ovat pakollisia.
Yhteystiedot: Lisäyhteystiedot.
Oletusoikeustasoryhmä: Tämä tieto on pakollinen. Oikeustasoryhmä määrittää, mitä toimintoja ja ominaisuuksia käyttäjällä on oikeus käyttää. Neljä oikeustasoryhmää on käytettävissä oletuksena, ja lisäksi voit luoda omia oikeustasoryhmiä.
Toimipistekohtaiset oikeudet. Jos useita toimipisteitä on käytössä, voit määrittää käyttäjälle eri oikeudet eri toimipisteisiin.
Henkilöstöryhmä: Voit valita käyttäjälle henkilöstöryhmän. Käytettävissä olevat ryhmät voidaan luoda kohdassa Asetukset > Käyttäjät > Henkilöstöryhmät.
Työtehtävä: Tämä tieto on pakollinen. Valitse käyttäjän ensisijainen työtehtävä:
Eläinlääkäri: Eläinlääkärikäyttäjät ovat käytettävissä ajanvaraukseen, ja he voivat toimia vastuullisina työntekijöinä käynneissä ja yksittäisissä laskuriveissä.
Muu henkilöstö: Muu henkilöstö on käytettävissä samoihin vastuisiin kuin eläinlääkärit, jos Salli muu henkilöstö vastaavaksi henkilöksi -toimipisteasetusta on käytössä.
Hallintohenkilökunta: Hallintohenkilökuntaan kuuluvat toimipisteen johtajat, kirjanpitäjät ja muut hallinnolliset työntekijät, jotka eivät käsittele ajanvarauksia ja käyntejä.
Tekninen: Tätä roolia käytetään erityistapauksissa, joissa käyttäjä tarvitaan esimerkiksi toimipisteen monitoreihin, kuten kun Provetin kalenteri tai muu sivu on jatkuvasti näytössä TV-näytöllä huoneessa. Nämä käyttäjät eivät näy ajanvarauskalenterissa, eivätkä he käsittele käyntejä.
Virtuaalinen käyttäjä: Virtuaalinen käyttäjä on käyttäjätili, jolla ei ole kirjautuvan käyttäjän kirjautumistietoja, ja sitä käytetään yleisenä henkilöstökäyttäjänä, johon voidaan ajoittaa osoittamattomia ajanvarauksia.
Erityisosaamisalat: Eläinlääkärikäyttäjille voit lisätä tietoja, jotka kuvaavat käyttäjän erityisosaamisaloja. Nämä tiedot näkyvät ajanvarauskalenterissa, jotta ajanvarauksia olisi helpompi tehdä.
Pätevyydet: Voit lisätä käyttäjän pätevyyksiä, kuten DVM- tai VMD-hyväksynnän.
Aktiiviset toimipisteet: Jos useita toimipisteitä on käytössä, voit aktivoida käyttäjätilin kaikissa toimipisteissä tai vain valituissa toimipisteissä.
Kotiklinikan toimipiste: Voit lisätä käyttäjälle kotitoimipisteen.
Näytä laboratoriotutkimusten widget: Kun tämä on valittuna, laboratoriowidgetit näytetään käyttäjän Työpöytä-sivulla oletuksena. Käyttäjät voivat myös ottaa widgetit käyttöön tai poistaa ne käytöstä kohdassa Omat asetukset.
Ota tilin vanhentuminen käyttöön: Kun tämä on valittuna, käyttäjätili poistetaan automaattisesti määritetyn vanhenemispäivän jälkeen.
Työntekijän numero: Tässä kentässä voit lisätä esimerkiksi henkilöstöintegraatioissa käytettävän työntekijän numeron.
Oletusfiltterit: Jos valitset Kopioi filtterit, eri sivuilla valitut suodattimet kopioidaan käyttäjältä, jonka roolissa olet kirjautuneena, uudelle luomallesi käyttäjälle. Jos valitset Oletusfiltterit, uudelle käyttäjälle käytetään järjestelmän määrittämiä oletussuodattimia. Huomaa, että tätä valintaa ei voi muuttaa käyttäjätilin tallentamisen jälkeen, mutta käyttäjät voivat myös tallentaa omia suodattimiaan eri sivuilla.
Arkistoi ja palauta käyttäjätilit
Monet tilausominaisuudet laskutetaan käyttäjien määrän perusteella, joten suositellaan, että tarkistat säännöllisesti ja päivität aktiivisten käyttäjien luettelon varmistaaksesi, että kaikki tilit ovat ajan tasalla ja voimassa.
Poistaaksesi käyttäjän pääsyn voit arkistoida hänen tilinsä. Tee tämä valitsemalla käyttäjäriviltä roskakori-painike ja vahvistamalla toiminto. Arkistoidut käyttäjätilit eivät poistu kokonaan, vaan ne siirretään Arkistoitu-luetteloon Käyttäjät-sivulla.
Palauttaaksesi arkistoidun käyttäjätilin siirry Arkistoitu-luetteloon, valitse käyttäjärivin kynä-painike ja tallenna käyttäjä aktivoidaksesi tilin.
