Siirry pääsisältöön

Peruuta potilaan itsepalvelukirjautuminen

Jos potilas on kirjattu sisään virheellisesti, voit peruuttaa itsepalvelukirjautumisen. Et voi peruuttaa itsepalvelukirjautumista, jos käynnillä on jo diagnoosi, E-reseptit, kliiniset löydökset tai siihen linkitetyt hoitosuunnitelmat.

Huom: Uutta käyntiä koskevaa sivua aletaan julkaista 16. syyskuuta 2026. Siitä tulee oletusnäkymä käyntisivulle 28. syyskuuta 2026, ja vanha käyntisivu on suunniteltu poistettavaksi lokakuussa 2026. Siihen asti voit vaihtaa kahden version välillä käyntisivun yläosasta. Tämä artikkeli kattaa molemmat versiot.

Peruuta itsepalvelukirjautuminen ajanvarauskalenterista

Toimii samalla tavalla molemmissa käyntisivun versioissa.

  1. Vasemmassa paneelissa valitse Kalenteri.

  2. Napsauta hiiren oikealla potilaan ajanvarausta, joka on kirjattu sisään. Valikko avautuu.

  3. Valitse Peruuta sisäänkirjaus. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain sen jälkeen, kun potilas on kirjattu sisään.

Peruuta itsepalvelukirjautuminen vanhalla käyntisivulla

  1. Avaa sen potilaan käynti, joka on kirjattu sisään.

  2. Sivun oikeanpuoleisessa paneelissa valitse Peruuta sisäänkirjaus. Se sijaitsee Näytä lasku- ja Aloita käynti-painikkeiden alapuolella.

Peruuta itsepalvelukirjautuminen uudella käyntisivulla

  1. Avaa sen potilaan käynti, joka on kirjattu sisään.

  2. Valitse sivun alaosan toimintapalkista Peruuta sisäänkirjaus kohdasta Siirry laskuun. Se on edelleen käytettävissä riippumatta siitä, onko käynti yhä kirjattu sisään vai käynnissä.

Mitä tapahtuu, kun itsepalvelukirjautuminen peruutetaan?

Käynti asetetaan Luonnos-tilaan. Ajanvarauksen tila muuttuu arvoon 'Tulevat' ja potilaslähetekset muuttuvat arvoon 'Ajanvaraus tehty'. Käynnin tuotteet (lääkkeet, ruoat ja niin edelleen) poistetaan. Käynnin laskua ei poisteta, vaikka käynti on asetettu Luonnos-tilaan.

Kun potilas kirjataan takaisin käynnille, diagnostinen kuvantaminen ja potilaslähetekset asetetaan takaisin siihen, mitä ne olivat, ja käynnin syytyyppiin linkitetyt käynnin tuotteet lisätään uudelleen. Muut tuotteet menetetään.

Katso myös

Vastasiko tämä kysymykseesi?